CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

luni, 13 aprilie 2009

intrebari de plecare


Acum ceva timp am scris un mic text despre fizica intr-o revista a universitatii bucuresti. Mai mult sau mai putin, textul a fost ceva de genul "crezul meu", am afirmat cateva lucruri...si am pus cateva intrebari care aparent au deranjat foarte mult pe oamenii de la teologie. Crestinii buni de la noi din tara :P

Si acum, cateva fragmente din text:

"..dumnezeu a creat lumea ca sa se poata manifesta prin ea..or noi oamenii suntem simple manifestatii divine care au posibilitatea de a se intreba despre natura creatorului; astfel dumnezeu se naste pe sine insuri, isi creaza propria existenta. Curios este faptul ca un anumit camp fizic are aceleasi proprietati si anume, campul electromagnetic. Mai pe scurt, se naste din el insusi in timpul propagarii in lumea fizica datorita perturbatiilor pe care le produce in trecut. Trecutul campului electromagnetic, poate fi asemanat cu trecutul constiintei umane despre existenta lui dumnezeu, de aici, garantia divinitatii pentru existenta in viitor..."

"...de ce doar noi, dintre toate animalele suntem inzestrati cu puterea ratiunii. Suntem pe buna dreptate, cei dintai drintre animale. E ciudat cand te gandesti ca suntem facuti doar din atomi, acceasi atomi care se gasesc in pietre, cladiri sau orice altceva de pe pamant. Dar de ce numai noi suntem capabili sa simtit timpul si cele trei (3) dimensiuni ale spatiului intr-un mod constient. Ce anume din strcutura noastra, ce aranjament de atomi se ocupa cu alinierea noastra la timp si la dimensiunile universului?
Si la fel cum intre moleculele de apa nu exista apa, noi, intre atomii nostri nu existam. Atunci, ce mai putem spune despre realitate si existenta noastra?"